There was an error in this gadget

Saturday, January 29, 2011

SEcREtiVE????

Cube check dalam contacts phone korang ada x name yang pelik2???
mesti ada kan...
nama yang buat orang tertanya2 dan berpikir sebentar siapakah orangnya di sebalik gelaran yang diberikan.. he3
well.. kalo xde.. maknenyer korang mmg jujur dan saaangaaaat baik.. alhamdulillah...

Usually people akan letak name2 yang pelik2 utk sembunyikan identiti orang yang mereka rase perlu disembunyikan...
for good or for something else reason, hanya mereka dan keluarga mereka saje yg tau.. kan kan kan??
musuh... lover... skandal... or collector... sape2 je boleh di kategori kan sebagai orang yang perlu di sembunyikan... atau perlu di elakkan....
dan percaya atau tidak sesetengah golongan ini mempunyai ringtone utk mereka yang tersendiri...
kira special lah jugakkan he3..




nama2 yg disave pulakkan x yah la nak ckp...gila kentang la...
mereka akan disavekan dengan nama yang pelik2 seperti:
1. symbol : ### atau ***
2. makanan : sugar, chocolate, atau panadol
3. smiley : =p, =D , atau =)
4. benda : teddy, bear, atau fishy
5. karakter : hero, spongebob atau patrick


sebenanyer banyak lagi nama2 yang x disebutkan diatas... ape2 pun x kisah lah nama ape sekali pun yg kita savekan utk seseorang, kita ada sebab kita yang tersendiri kan???
mungkin blum bersedia utk savekan nama sebenar mereka dlm phone kita? Perhubungan di masih tahap pertama?
mungkin juga kita nak sembunyikan identiti mereka for good..
atau mungkin juga membe2 kita yang terlalu baik hati sangat nak tolong jaga kain kita???
well membe aku bnyak sangat yang baik hati tau... siap tolong bcakan lagi msg yang masuk dlm phone ..

ada yang buat cmnie atas sebab2 yang munasabah...
ada jugak yang rase mereka memang deserve nama tue...
dan ada jugak yang rasakan name tue comel dan cute tuk mereka...
well apa jua sekali alasan korang... sampai biler kita nak sorokkan identiti mereka ini?
tambah2 lagi orang yang kita sayangkan??
what if kalo orang tue tahu nama yang korang savekan utk mereka?
ataupun korang dapat tahu yang korang x disavekan dengan nama yang sepatutnyer???
i bet korang pun akan tertnya2 kan ??





adakah disebabkan perasaan malu atau perasaan hanya peribadi??
atau juga kamu inginkan identiti mereka misteri selamanya tanpa diketahui oleh orang lain?
mungkin juga mereka yang inginkan sebegitu?
well..kalo adelah orang yg cmtue... so Weirdo... ha3

ha3... so ape jua nama yang korang setkan tuk membe2 korang atau special ringtone for them..
korang mesti ada alasan tersendiri kan???
cume yang aku nak persoalkan kat sini kenapa?
kalo kne kat btang idung sendiri korang pun akan tertnya2 kan???
sedangkan kalo orang lain tgk pun pelik... apatah lagi kalu gf atau bf korang ternampak nama2 yang pelik dlm phone..
very the fishy2 ok..



Well..apepun hanya korang je yang ader reasonnyer...tepuk dada tnya selera ok...

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

22 rakyat jelata:

mr.syazwan said...

meka wat nama2 mcm tu

tkt tembelang pecah

kalau pecah

gempar bumi la jawabnya x gitu??

hahaha

tpi ada yg wat private no kot

itu maybe sng pd rakan2 yg tahu

tpi yg x tau mst org x mau angkat kan

Zulfikar Hazri said...

nama pelik aku letak?
David Kapal...
ewa maknyah....
*ayang...hahahahaha

ADfeez said...

mr syazwan¬> hehe... btul2... takot kantoi kaedahya....
tu yg letak nama pelik2 tu .. heheh

kalo private no, aD lglah lju jelah angkt.. kita spesel gitu...:P

ADfeez said...

zulfikar ¬> hhaha.. david kapal???
haha... ermm tp x cukup pelik tu... hehe..
selalunya kita rahsiakan nama otg dlm contacts kita dengan benda lain...
aD personally pnh di savekan nama Spongebob.. haha lucukan ? :P

atie said...

selalu ye atie simpan nama biase je..tp kan kwn2 selalu amik HP atie edit nama dieorg pelik2..hai..mula la aku confius mana nak cari nama dieorg..contoh ye nini..dh save nini..sat lg nini tu dia main HP atie die save princess nini..aduhai..lepas tu puasla 10 kali scroll N xjumpa nini..

ADfeez said...

atie ¬> haha.. atie kalo yg kes mcm tu.. aD amik phone kwn tukarkan nama aD jadi maxis.. pastu pakat dgn kwn len..pura2 mcm mxis anta msg ckp mng somthg.. perlukan reply... kira mcm wakenabeb jugak la.. ekekke :P

atie said...

hahah..terbaik wakenabeb tu..hihi..tak pernah pk~

nur aisya humaira said...

Ad,tu zaman2 kanak2 dulu buat laa macm tu...wakaka

ADfeez said...

atie ¬> hahaha.. kalo time kt asrama/kolej dlu blh la buat.. la nie kt umh sndri2... susah skit :P

ADfeez said...

nur aisya ¬> hahaha.. btul2.. skg kan da besar... da matg katanay :P

jijie said...

baik...mama jiji komen tp yg sebenarnye blog en ad ni best...kat hp sy de satu nama sy letak nama si pompuan tu 'ngengeh' dlm bhs sarawak bmaksud 'mengada-ngada'.coz serupa mcm perangai dia le dan lg satu 'mak nenek semaun' coz orgnye cerewet nk mampus sampaikn tak hiraukn perasaan org lain..kih..kih...

ADfeez said...

mama jijie ¬> hahaha... kelaka la nama gelran tu.. ekeke..
tulah kekedang gelaran tu kita bg sempena perangai die.. sbb kalo letak nama je.. msti x ingt.. nk kene letak dengan sifat die sekali.. so sng nk ingt.. ekekek :P

iris said...

dlm list ader name pelik jamban!!! hehe iris jer tau ad x yah tau

AH7 said...

aku save no hp aku..kacak,,handsome...cm 2 ah..

ADfeez said...

iris ¬> miahahaha.. lg dashyat!!!! hahaha... ok2... :P

ADfeez said...

ah7 ¬> ang kan mmg x abis2.... hahhahaa...

ASSOYFINGER67 said...

ha..ha!..aku ada satu...dulu..saja kacau awek indon..taruk nama lelaki..sebenarnya dia pompuan...(kacau kat phone dan tak pernah jumpa pun,takut mem jumpa nnt salah sangka!dah tak buat dah...3 tahun lepas...so aku kategori baiklah yer..huhu

RuSh D said...

takde pn..hahaha..

niesz said...

hehehe..ni slalu yg wat nie sbb xnk kantoi kot..huhu..

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

ADfeez said...

assoy ¬> hahaha... mana dpt awek indon tu pun tatau...:P

ADfeez said...

rush D ¬> hahaa.. ang mmg baik.. suci murni...:P

ADfeez said...

niesz ¬> apa nama yg niesz guna??? ekekekek :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...