There was an error in this gadget

Friday, January 14, 2011

KAu percaya??? SYIRIK LAH!!!

aD pelik lah.... 
pelik skit .... xde la banyak...
tp pelik la jugak sikit...
pelik apa???

hurmmm... kan da ckp...
FB x jadi tutup..
kelakar bila ada benda2 spam cm nie...
dok anta2 kt kita...
annoy pun ye jugak...
tp kalo yg mcm FB nie xpe lg...
yg aD keliru nie bila bab agama2 nie...
mcm sblm nie dpt satu msg kt henpon

" Malam tadi pemegang kunci Kaabah telah bermimpi
akan berlaku bencana yang amat dashyat di
akhir zaman. Oleh itu, sila sebarkan meseg ini kepada
10 kawan anda bagi menggelakan musibah
atas dirimu..."

lebih kurang la bunyi msg die cmtu..
bila dpt msg cmtu...mestilah kita baca kan.. xkan x baca msg..
and orang2 yg lurus percaya nie trus la abiskan kdt yang x seberapa tu
anta kt 10 orang.. 
tp tu bukan masalahnya
masalahnya bila dorang anta dan sebarkan meseg ini...
die dah automatikly jadi mcm syirik kecil...
(kalo aD slh mintak tlg betulkan)
sbb kita menaruh kepercayaan kepada mesej ini...
mengarut sungguh..!!!
bukan ke rezeki, jodoh, musibah dan ajal tu di tangan Allah..
jadi yang kita dok kalut percaya msg lagu tu... 
p sebar kat satu kampung
riuh rendah mcm anak bini lari tu buat apa?
haish.....
mana kekuatan dan keimanan diri time ni?
senang betul dikotak katik kan.....
tp soal iman dan rohani nie...
tepuk dada tnya diri sndrilah....
cuma harap x mudah nak terpengaruh dengan benda2 mengarut cmnie...
akhir kata : moga x mudah goyah dan bergoyang.. amin!!!

p/s : mlm nie entri unsur agama skit... santapan rohani :)


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

23 rakyat jelata:

E.d.Y said...

ignore je benda2 macam ni

BRO_MONDAY said...

salam adfeez : ai penah gak dapat PM INBOX FB ni...ai wat x layan...x caya...koh koh koh pasal surat berantai ni, ai pun x tau nak kata...hanya yam pakar je tau...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ SaMaN TRaFiK ^"

CahayaCintaIlahi said...

wah ustaz Ad da brcrmh la
huhu neway btol tu AD
kte pun tak layan mende2 camtu
skdr bace jew mang tak forward pun
sbb ny rasa macam ekh takkan la kalau aku forward mende ni kejadian tu akn brlku? lebey krg cmtu la sumeny trltk di tangan Allah ;)

atie said...

gatai..suka percaya email hoaxes ni..nnt email hoaxes tu hantar skali ngan virus2..br tau..

Eazy Izzuddin said...

jangan terpengaruh lah dengan ,ende2 ni
huk2
;)

niesz said...

tipu ni, xley caye..hehe..

RuSh D said...

mcm2 btol org nie..semua nk spammer jer

Asrul "iLham" Sany said...

founder die cakap melayu dowh...

handal...;)

mR.sYaH said...

dulu selalu gak dpt mesej camtu.. tp xlayan pun.. hehehe..

rockinsudu said...

dulu bnyk msg cam ni.
klaw nk rezeki murah la, nk dpt nasib baik la suh fwd kt 15 org. tah pape je

ADfeez said...

edy ~> mmg ignore pun... xde sbb nk percaya..:D

ADfeez said...

bro monday ~> ermm... annoy kan dpt pm kt inbox... lg2 yg nk suh masuk investment la ape la... cisss.. geramm je :D

ADfeez said...

cahaya cinta ilahi ~> hahaha.. bukan ustaz lah.. usz.. je.. separruh dr ustaz :P
hehe smalah ad nie.. bc je tp x foward pun :)

ADfeez said...

atie ~> eh kita pulak kene gatai.. hahhaa.. x percaya lah atie.. saja je :D

ADfeez said...

eazy izzudin ~> mmg x terpengaruh pun.. hehe .. masih kuat iman di dada :P

ADfeez said...

niesz ~> hahaha.. butl2.. bijak2 :D

ADfeez said...

rush D ~> btul2... kalo buat spammer cmnie dpt duit ker?

ADfeez said...

asrul ilham sany ~> tu la kan... hehe hebat giler!!! ;D

ADfeez said...

mr syah ~> bagusss.. cmtu lah.. good boi.. heheh ;D

ADfeez said...

rockinsudu ~> itulah...bongok je msg2 mcmtu :P

sissyira said...

salam

kalau nak tutp tutuplah

ada aku kesah?hahha

ADfeez said...

sisyira ~> hahaha.... ada FB x nie/? :P

cik Ladies said...

ehm ..
kalau sy dpt msg mcm tu ..
trus delete ..
tak suka .. wakaka :)
memang tak percaya langsung !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...